Trainingen Hersenletsel

Heeft één van de medewerkers Niet Aangeboren Hersenletsel ten gevolge van bijvoorbeeld een ongeluk of hersenbloeding?

Heb je als afdeling of als collega behoefte aan meer informatie over hersenletsel?

HersenletselSupport geeft vanuit een unieke combinatie van professionaliteit en ervaringsdeskundigheid een training op maat over de gevolgen van hersenletsel.

Wat is Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

NAH is een verzamelnaam voor alle letsels aan de hersenen die ontstaan zijn na de geboorte, in de loop van het leven. Bijvoorbeeld ten gevolge van een ziekte of ongeval. Er is sprake van een breuk in de levenslijn. De wereld is niet meer zoals hij was, veelal met een complexe combinatie van gevolgen.
Vooral de gevolgen op cognitief, emotioneel en gedragsmatig gebied leveren vaak allerlei problemen op, zowel voor de persoon zelf als voor de omgeving. Vermoeidheid is eveneens kenmerkend voor mensen met hersenletsel.

Welke invloed heeft hersenletsel (NAH) op de werkomgeving

Ook de werkomgeving kan tegen deze problemen aanlopen. Er ontstaat vaak onbegrip omdat aan een werknemer met hersenletsel vaak niets te zien is. Dit heeft als gevolg dat de omgeving de neiging heeft iemand te overvragen met alle gevolgen van dien. Het is zoeken om de juiste ondersteuning te bieden. Wat dit in de praktijk betekent laat zich echter vaak pas zien na verloop van soms erg lange tijd. Niet zelden manifesteert zich ook op de lange termijn, in de chronische fase, opnieuw of alsnog een hulpvraag. Het kan zijn dat degene dan al lang weer aan het werk is (met of zonder aanpassingen).

Meer inzicht en kennis over Hersenletsel (NAH)

Als gevolg van het hersenletsel zal zowel de persoon zelf als diens (werk)omgeving moeten leren leven met de veranderende omstandigheden. Deze veranderingen kunnen zich in de loop van de tijd nog voltrekken. Maatwerk is vereist. Een standaard aanpak is niet mogelijk. Dat vraagt veel begrip en deskundigheid van de omgeving en een eenduidige aanpak. Hersenletsel kent een verscheidenheid aan gevolgen op allerlei gebieden. Er is sprake van een grote diversiteit aan oorzaken en een verschil in ernst en mate van hersenletsel. Van belang is goed te weten wat de aard van het letsel is en waar in de hersenen de beschadiging is. Pas dan kan een passend ondersteuningsaanbod geboden worden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze Training op maat over Hersenletsel (NAH)?

Neem telefonisch contact op met Marja Steegenga 06 10325212 of Ellis Merkelijn 06 10555744 of stuur een mail naar info@hersenletselsupport.nl

Wie zijn droom wil verwezenlijken
zal eerst wakker moeten worden

 

Sietse (44) administratieve kracht

“Ik vind het opmerkelijk om te lezen en horen wat anderen in mijn tekeningen zagen (mijn situaties). Ik herken punten en krijg nieuwe inzichten.”

Truus (28) regio coördinator vrijwilligerswerk

“Voor mij was het een goede inspirerende training. Fijne dag gehad, goed voor mijn zelfvertrouwen.”