Scholing Hersenletsel

 ‘Waardevol, praktisch toepasbaar en inspirerend’ zijn enkele enthousiaste reacties van de eerste gecertificeerde ambulant begeleiders over de scholing ‘Met Maf Meer Mens voor professionals’.

Steeds meer professionals zijn zoekende naar tools die na de revalidatie ingezet kunnen worden in de begeleiding van mensen met hersenletsel en hun naasten. De online training ‘Met MAF meer mens’ biedt, in combinatie met het werkboek, professionals een rode draad in deze begeleiding. Meer achtergrondinformatie en scholing over de achterliggende MAF-methodiek en het herstelconcept is hierbij van belang.

Door de verdieping en de training eerst zelf te ervaren kan ik nog meer aansluiten bij het herstelproces van cliënten.

HersenletselSupport biedt workshops, cursussen en scholing voor professionals. Het aanbod bestaat uit individuele inschrijvingen met kostprijs per persoon of een incompany aanbod op basis van uur/dag(deel) tarieven. HersenletselSupport werkt vanuit een combinatie van professionaliteit en ervaringsdeskundigheid. Om deze unieke combinatie te waarborgen werkt HersenletselSupport altijd op basis van twee trainers.

Online Workshop ‘Met MAF meer mens voor professionals’

Een kennismaking met de online training ‘Met MAF meer mens’ waarin je een inkijk krijgt in de opbouw en verschillende thema’s van de 6 modules. Deze workshop geeft je informatie en inspiratie waarmee je goed zicht hebt op welke wijze en voor wie je ‘Met MAF meer mens’ kunt inzetten.
Duur:                           1 dagdeel  (3 uur)

Online Cursus ‘Met MAF meer mens voor professionals’

Een interactieve cursus van 4 bijeenkomsten waarin je de volledige online training ook zelf gaat doorlopen. In de startbijeenkomst nemen wij je mee in de achterliggende methodieken van ‘Met MAF meer mens’; Mindfulness, ACT, Focussen en het herstelconcept. Vervolgens bespreken wij met tussenpozen van minimaal 2 weken steeds 2 modules uit de online training.

Bijeenkomst 1: Introductie opzet en methodieken
Bijeenkomst 2: Module 1 en 2
Bijeenkomst 3: Module 3 en 4
Bijeenkomst 4: Module 5 en 6 / samenvatting

Je ontvangt handvatten en tips uit de praktijk hoe je als professional ‘Met MAF meer mens’ kunt inzetten in de ambulante begeleiding van mensen met NAH én hun naasten.

Daarnaast kun je het geleerde na afloop ook meteen in de praktijk brengen met de gratis voucher waarmee je 1 cliënt kosteloos de online training kunt aanbieden.
Duur:                           4 x 2 uur

Training Basis MAF-coach NAH

Een geaccrediteerde training voor Professionals
(wordt vanaf najaar 2022 aangeboden door
AXON leertrajecten)

Een interactieve verdiepende training van 4 dagen waarin je de volledige online training zelf gaat doorlopen en dit tijdens de training gaat toepassen met een cliënt. Je gaat oefenen en ontvangt handvatten hoe je als professional ‘Met MAF meer mens’ inzet in de ambulante begeleiding van mensen met NAH én hun naasten.
Professionals doorlopen zelf de online training;

  • Krijgen verdieping over de achtergrond en opzet van de training, zoals het herstelconcept, Hexaflex en achtergrond methodiek.
  • Leren toepassen van de training bij cliënten
  • Gaan aan de slag met cliënten en ontvangen begeleiding hierbij.
  • Zijn zich bewust van de rol en attitude als professional

Voor de volledige beschrijving van de ‘Training Basis MAF-coach NAH’ aangeboden door AXON leertrajecten, klik hier.

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze scholingen?

Neem telefonisch contact op met Marja Steegenga 06 10325212 of Ellis Merkelijn 06 10555744 of stuur een mail naar info@hersenletselsupport.nl

De professionals van NAH Zorg zijn enthousiaste gebruikers van de ‘Met MAF meer mens’ training in de begeleiding van hun cliënten met hersenletsel en hun naasten. Bedrijfsleider en zorgprofessional Frank de Boer verteld over zijn ervaringen.