ACT & Hersenletsel

Wil jij graag;

  • na een moeilijke periode zelf weer meer de regie nemen?
  • niet langer kijken vanuit beperkingen maar ook weer kijken naar perspectieven?

HersenletselSupport biedt coaching op basis van ACT

Het doel van ACT is je te helpen een vol, rijk en zinvol leven te leiden, waarin je effectief omgaat met lastige situatie of problemen die je onvermijdelijk op je pad tegen zult komen. Wanneer je hersenletsel hebt is er sprake van een breuk in je levenslijn. Je hebt een ander leven voor en na je letsel. ACT helpt je om beter om te gaan met deze lastige situatie, onder ogen te zien dat het is zoals het is om van daaruit je leven te leiden zoals jij dat zou willen. Met behulp van ACT ga je investeren in die dingen in je leven die voor jou waardevol zijn en kom je in beweging.

ACT doet dit aan de hand van zes krachtige principes die gezamenlijk je psychologische flexibiliteit vergroten.
Coaching op basis van ACT betekent dat er veel ervaringsgerichte oefeningen en opdrachten gedaan worden.

ACT bestaat uit twee onderdelen Acceptance & Commitment

Acceptance

Hier leer je om te gaan met je persoonlijke obstakels of problemen. Je staat stil bij vervelende gevoelens, je neemt afstand van moeilijke gedachten, je gaat op een andere manier naar jezelf kijken, je leert je aandacht te richten in het hier en nu. Door hiermee aan de slag te gaan loop je minder snel vast.

Commitment

Bij het Commitment deel investeer je in jezelf. Je staat stil bij wat voor jou echt belangrijk is in je leven. Je gaat investeren in die dingen die er voor jou toe doen. Je maakt een concreet plan. Door deze twee onderdelen wordt je persoonlijke veerkracht ontwikkeld. Je laat je niet langer tegenhouden door obstakels om de dingen te doen die voor jou van waarde zijn. Hierdoor kan je weer voluit leven.

Meer weten?

Wil je meer weten over ACT bij Hersenletsel? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een kennismaking.

Neem telefonisch contact op met Marja Steegenga 06 10325212 of Ellis Merkelijn 06 10555744 of stuur een mail naar info@hersenletselsupport.nl

 

Sietse (44) administratieve kracht

“Ik vind het opmerkelijk om te lezen en horen wat anderen in mijn tekeningen zagen (mijn situaties). Ik herken punten en krijg nieuwe inzichten.”

Truus (28) regio coördinator vrijwilligerswerk

“Voor mij was het een goede inspirerende training. Fijne dag gehad, goed voor mijn zelfvertrouwen.”