Support & Hersenletsel

Coaching & Hersenletsel

Niet Aangeboren Hersenletsel kan je zomaar overkomen. Door bijvoorbeeld een verkeersongeluk, een hersentumor, een val, een hersenbloeding of hartstilstand. Daarna is alles anders, voor jou en ook voor je omgeving. Er volgt vaak een lange gecompliceerde weg. Die weg is onomkeerbaar en voor iedereen weer anders.

In de eerste periode staat je leven op zijn kop. Je voelt je overweldigd. Je hebt bijvoorbeeld een ongeluk gehad en bent opgenomen in het ziekenhuis. Misschien weet je zelf weinig meer van deze periode bijvoorbeeld doordat je in coma hebt gelegen. Jij en je omgeving zijn blij dat je nog leeft.

Na ontslag uit het ziekenhuis volgt vaak een revalidatie periode.  Je gaat bijvoorbeeld in een revalidatiecentrum of vanuit huis revalideren. Je bent erg gericht op herstel en verbetering. Je wilt weer “de oude” worden.

Na de revalidatie merk je vaak dat er wel degelijk dingen anders zijn dan voor je letsel. Vermoeidheid  en overprikkeling is een veel voorkomend kenmerk van hersenletsel. Het kan ook zijn dat je je minder kan concentreren of snel het overzicht kwijt bent.

Hersenletsel kan vele en verschillende gevolgen hebben op uiteenlopende gebieden; zoals op fysiek, emotioneel of cognitief gebied. Je kan bijvoorbeeld sneller boos worden, minder overzicht hebben. De gevolgen verschillen van persoon tot persoon. Dat heeft te maken met de plaats van het letsel, de ernst van de beschadiging en de leeftijd waarop het letsel is ontstaan.

Bij een dergelijke ingrijpende gebeurtenis kan het prettig zijn om support te krijgen. Tijdens de coaching krijg je de gelegenheid om al jouw vragen vrijuit te kunnen stellen, om je verhaal kwijt te kunnen, om (h)erkenning te vinden of samen te kijken wat lukt nog wel en waar wil jij je op richten.

Voor wie?

Voor mensen met hersenletsel die na de revalidatie;

  • meer inzicht willen hebben over de gevolgen van hun letsel en hoe daar mee om te gaan;
  • praktische tips of adviezen zoeken;
  • behoefte hebben aan een luisterend oor.

 

Wat brengt het je:

  • meer inzicht in je eigen situatie en werken aan persoonlijk herstel;
  • een onafhankelijke plek waar je je verhaal kwijt kunt en support kan ontvangen;
  • praktische adviezen en tools hoe je weer meer grip op je leven kunt krijgen.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over Coaching bij hersenletsel? Neem dan contact op met Marja Steegenga 06 10325212 of Ellis Merkelijn 06 10555744 of stuur een mail naar info@hersenletselsupport.nl