Coaching & Hersenletsel

Niet Aangeboren Hersenletsel kan je zomaar overkomen. Door bijvoorbeeld een verkeersongeluk, een hersentumor, een val, een hersenbloeding of hartstilstand. Daarna is alles anders, voor jou en ook voor je omgeving. Er volgt vaak een lange gecompliceerde weg. Die weg is onomkeerbaar en voor iedereen weer anders.

De eerste periode noemt men vaak de acute fase. Je hebt bijvoorbeeld een ongeluk gehad en bent opgenomen in het ziekenhuis. Misschien weet je zelf weinig meer van deze periode bijvoorbeeld doordat je in coma hebt gelegen. Jij en je omgeving zijn blij dat je nog leeft.

Na ontslag uit het ziekenhuis volgt vaak de revalidatie fase. Je gaat in een revalidatiecentrum of vanuit huis revalideren. Je bent erg gericht op herstel en verbetering. Je wilt weer “de oude” worden.
Thuis gekomen, in de chronische fase merk je vaak dat er wel degelijk dingen anders zijn dan voor je letsel. Vermoeidheid is bijvoorbeeld een veel voorkomend kenmerk van hersenletsel. Het kan ook zijn dat je je minder kan concentreren of snel het overzicht kwijt bent.

Hersenletsel kan vele en verschillende gevolgen hebben op uiteenlopende gebieden; zoals op fysiek, emotioneel of cognitief gebied. Je kan bijvoorbeeld sneller boos worden, minder overzicht hebben. De gevolgen verschillen van persoon tot persoon. Dat heeft te maken met de plaats van het letsel, de ernst van de beschadiging en de leeftijd waarop het letsel is ontstaan.

Bij een dergelijke ingrijpende gebeurtenis kan het prettig zijn om support te krijgen. Tijdens de coaching krijg je de gelegenheid om al jouw vragen vrijuit te kunnen stellen, om je verhaal kwijt te kunnen, om herkenning te vinden of samen te kijken wat nog wel lukt en waar je je op wilt richten.

Voor wie?

Voor mensen met hersenletsel in de chronische fase die;

  • een paar extra wegwijzers kunnen gebruiken op dit kronkelige onbekende pad;
  • meer inzicht willen hebben over de gevolgen van hun letsel;
  • praktische tips of adviezen zoeken;
  • behoefte hebben aan een luisterend oor.

Wat brengt het je?:

  • meer inzicht in je eigen situatie;
  • een onafhankelijke plek waar je je verhaal kwijt kunt en support kan ontvangen;
  • praktische adviezen over bijvoorbeeld het organiseren van een hulpnetwerk.

Meer weten?

Wil je meer weten over Coaching bij Hersenletsel? Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een kennismaking.

Neem telefonisch contact op met Marja Steegenga 06 10325212 of Ellis Merkelijn 06 10555744 of stuur een mail naar info@hersenletselsupport.nl

Om nieuwe eilanden te ontdekken
moet je de kust verlaten

 

Sietse (44) administratieve kracht

“Ik vind het opmerkelijk om te lezen en horen wat anderen in mijn tekeningen zagen (mijn situaties). Ik herken punten en krijg nieuwe inzichten.”

Truus (28) regio coördinator vrijwilligerswerk

“Voor mij was het een goede inspirerende training. Fijne dag gehad, goed voor mijn zelfvertrouwen.”