Over Ellis Merkelijn

‘Het gaat er niet om wát je overkomt, het gaat erom wat jij ermee gaat doen’

Deze lijfspreuk is mij waarschijnlijk meegegeven in mijn DNA. Zo lang als mijn geheugen mij terug neemt in de tijd heb ik deze empowerment altijd gevoeld. Gek genoeg heeft het leven mij eerst vele uitdagingen moeten geven om uiteindelijk te beseffen dat juist deze eigenschap mijn meest waardevolle asset is.

Naast en in mijn professionele leven is coachen en begeleiden van de mensen om mij heen altijd mijn grootste drijfveer geweest. Zowel als manager in het coachen van medewerkers als tijdens mijn werkzaamheden voor WeHelpen. Ieder mens kan soms wel eens wat support gebruiken om zijn drijfveren te herkennen en vooruit te komen.
In 2011, op 43-jarige leeftijd, is er een breuk in mijn levenslijn ontstaan doordat ik geheel onverwacht werd getroffen door een herseninfarct. Op dat moment gaf ik met veel plezier en toewijding leiding aan een grote organisatie voor zorgprofessionals. Door deze gebeurtenis heb ik afscheid moeten nemen van het leven dat ik kende en stond ik opeens aan het begin van een nieuw pad zonder enig idee waar deze weg mij naar toe zou leiden.

De eerste stap op deze nieuwe route was het onderzoeken van mijn mogelijkheden. Met vallen en opstaan weer zoeken naar nieuwe perspectieven. Ik heb, niet vrijwillig, pas op de plaats moeten maken waardoor er opeens ruimte ontstond om op zoek te gaan naar de kern van mijn leven. Via kronkelige en hobbelige zijweggetjes heb ik de eerste hoofdwegen weer gevonden. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om opnieuw zelfstandige te worden zodat ik d.m.v. Merkelijn Coaching de vrijheid heb om mijn kwaliteiten, kennis en ervaringen op het gebied van management en coaching op mijn eigen wijze optimaal te kunnen inzetten.

HersenletselSupport is een stap op deze route. Samen met Marja Steegenga hebben wij onze kennis en expertise gebundeld om support te kunnen bieden aan mensen met hersenletsel en hun directe omgeving.

Toen onze wegen elkaar kruisten bleken wij elkaar goed aan te vullen en ontstond er zo een mooie synergie dat hieruit HersenletselSupport is ontstaan.

Lees meer op de LinkedIn-pagina van Ellis

Om je grenzen te verleggen
moet je ze eerst erkennen

Privacybeleid

Vanwege een nieuwe Europese wet, voor betere gegevensbescherming, de AVG (Algemeen Verordening Gegevensbescherming) is ons privacybeleid aangescherpt.

Wij beschermen je gegevens zorgvuldig en gebruiken je gegevens niet voor andere doelen. In ons privacybeleid kan je hier meer over lezen.

 

Sietse (44) administratieve kracht

“Ik vind het opmerkelijk om te lezen en horen wat anderen in mijn tekeningen zagen (mijn situaties). Ik herken punten en krijg nieuwe inzichten.”

Truus (28) regio coördinator vrijwilligerswerk

“Voor mij was het een goede inspirerende training. Fijne dag gehad, goed voor mijn zelfvertrouwen.”