Met MAF meer mens is een praktische online training, voor mensen met hersenletsel (NAH) en hun naasten. Het is een laagdrempelige training bedoeld na de revalidatie, wanneer getroffenen en hun naasten vaak pas echt merken wat de gevolgen van het hersenletsel zijn. De online training helpt je anders om te gaan met de veranderingen ten gevolge van hersenletsel zodat je weer meer regie hebt.

Van overleven naar voluit leven.

De vaak onzichtbare gevolgen van hersenletsel zijn ingrijpend, niet alleen voor de getroffene zelf maar ook voor de omgeving. Er volgt vaak een intensief traject van revalidatie en dan ben je weer thuis…

“Met Maf meer mens’ biedt de mogelijkheid om te werken aan persoonlijk herstel in eigen tijd en tempo”

Wat is MAF

Op basis van jarenlange praktijkervaring hebben wij met MAF het beste van de bestaande op wetenschappelijk bewezen methodieken Mindfulness, ACT en Focussen op een verrassende en speelse wijze gecombineerd.

‘Met MAF meer mens’ is een online training die wij, met de MAF training als basis, specifiek hebben gemaakt voor mensen met hersenletsel en hun naasten. De zes modules hebben een opbouw die samen een geheel vormen.

Mindfulness

Met aandacht in het hier en nu zijn op een milde manier, zonder oordeel.

Act

(Acceptance & Commitment Training): accepteren/ erkennen wat er is, je hier niet door laten leiden maar doen wat je werkelijk graag wilt; waardoor je flexibeler in het leven staat.

Focussen

Naar ‘binnen gaan’, stilstaan en luisteren naar signalen van je lichaam, waardoor je positieve veranderingen op gang brengt.

Voor wie

Met MAF meer mens is een praktische online training, voor mensen met hersenletsel (NAH) en hun naasten. Bedoeld na de revalidatie, wanneer getroffenen en hun naasten vaak pas echt merken wat de gevolgen van het hersenletsel zijn. Van belang is dat je enig inzicht hebt in de gevolgen van jouw letsel en kunt reflecteren.

Goed om te weten dat Met MAF meer mens geen therapie of behandeling is, maar een praktische training om jou op weg te helpen en te werken aan persoonlijk herstel in je eigen tijd en tempo.

Wanneer je start met deze training doe je dat met een reden. Misschien herken jij jezelf in de motivatie van andere deelnemers?

‘Ik wil leren omgaan met de gevolgen van hersenletsel’
‘Ik wil weer grip op mijn leven krijgen en leren mijn grenzen te bewaken’
‘Wie ben ik nog, wat wil ik, welke invulling geef ik mijn leven met hersenletsel’

Wat maakt ‘Met MAF meer mens’ uniek

Het unieke van ‘Met MAF meer mens’ is dat deze training na jarenlange ervaring, volledig vanuit de praktijk is ontwikkeld. Ontstaan vanuit professionaliteit én ervaringsdeskundigheid op het gebied van hersenletsel.

Ondersteund door onderzoeksrapporten zijn Ellis en Marja, ontwikkelaars van Met MAF meer mens, gaan focussen op de vragen en uitdagingen waarmee mensen met hersenletsel en hun naasten geconfronteerd worden. Vragen waar vaak mee geworsteld wordt als je het ‘gewone’ leven weer wilt oppakken;

‘Hoe vind ik na zo’n ontwrichtende gebeurtenis weer mijn weg?’
‘Wie ben en wil ik nu zijn?’

Met MAF meer mens helpt je om weer meer grip te krijgen op je leven en jouw eigen richting te bepalen. Het is geen therapie of behandeling maar een praktische training met herkenbare filmpjes, opdrachten en MAFmomentjes* om jou op weg te helpen.

Resultaat

‘Met MAF meer mens’ krijgt een zeer hoge waardering! Deelnemers die de online training hebben afgerond waarderen ‘Met MAF meer mens’ tussen de 8 tot 9,5! Lees meer over de positieve ervaringen van deelnemers op onze site en Facebook pagina.

De effecten van ‘Met MAF meer mens’ zijn dankzij vervolgsubsidie van de Hersenstichting, onderzocht door onderzoekers van het Lectoraat Klantperspectief in Ondersteuning en Zorg Hogeschool van Windesheim. Dit is gebeurd door middel van narratieve interviews met deelnemers. Lees hier de samenvatting van het evaluatieonderzoek.

Ruim 900 deelnemers zijn inmiddels gestart met de online training.

“EIk leerde met de training dat opnieuw naar de wereld kijken waardevoller en belangrijker is dan vasthouden aan wat voorbij was”

simone-vis
Simone Vis

NAH Gebruiker Met MAF meer mens

Waarom online

Deze online training geeft je de mogelijkheid om tempo, tijd en locatie volledig af te stemmen op je eigen mogelijkheden en wensen. Je bent geen tijd en energie kwijt aan reizen en kunt pauzeren, teruglezen en een volgende stap zetten wanneer je het wenst.

Begeleiding

De online training doorloop je zelfstandig.
Ter ondersteuning van de online training hebben wij ook een praktisch werkboek ontwikkeld. Het maken van de opdrachten in het werkboek geeft je meer overzicht, verdieping en is daarnaast een mooi handboek om op terug te vallen.

Als je meer support wenst tijdens of na deze online training, kan dat. Tegen een vergoeding is online begeleiding (middels telefoon, video en/of mail) mogelijk, maar ook deelname aan een individuele- of groepstraining is een optie.

De online training Met MAF meer mens is mede mogelijk gemaakt door de Hersenstichting.