“Met MAF meer mens” genomineerd voor Hersenbokaal van de Hersenstichting

Enorm trots zijn wij met de nominatie van HersenletselSupport voor de Hersenbokaal 2016 “Met MAF meer mens” 

De MAF is een reeds ontwikkelde training die we online willen aanbieden voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en de mantelzorger.

Mensen met hersenletsel krijgen vaak te maken met identiteitsvragen. Bijvoorbeeld: hoe kan ik mét mijn hersenletsel toch weer een waardevolle invulling geven aan mijn leven? Ook de naasten (familie/mantelzorgers) ervaren in deze fase vaak overbelasting en stress.

MAF; samenvoeging van wetenschappelijk bewezen technieken

De MAF-training brengt de wetenschappelijk bewezen technieken van Mindfulness, ACT en Focussen, op een praktische wijze samen in een programma dat goed aansluit bij de belevingswereld van mensen met hersenletsel en de mantelzorger. Dit geeft de mogelijkheid om in eigen tempo en op elk gewenst tijdstip te werken aan persoonlijke ontwikkeling.

Als het project ‘Met MAF meer mens’ de Hersenbokaal wint, kunnen we vanuit HersenletselSupport deze succesvolle training vertalen naar twee praktische en laagdrempelige online trainingen/e-learnings. De training zal worden opgenomen in het aanbod van WeHelpen en zal beschikbaar worden voor mensen met hersenletsel en hun naasten.

Marja Steegenga is Mindfulness en ACT trainer, opgeleid bij SeeTrue en heeft ondermeer de masterclass Focussen gevolgd bij Rene Maas, één van de grondleggers van Focussen in Nederland. Vanuit haar jarenlange ervaring met deze technieken, heeft ze de MAF training ontwikkeld; het beste van de wetenschappelijk bewezen technieken van Mindfulness, ACT en Focussen. Collega Ellis Merkelijn voegt haar expertise en ervaringsdeskundigheid toe voor de training “met MAF meer mens” voor mensen met hersenletsel.

Op 15 september geven Ellis en Marja een presentatie over “met MAF meer mens” aan de vakjury van de Hersenstichting. Op 13 oktober wordt bekend gemaakt wie van de 3 genomineerde plannen de Hersenbokaal 2016 wint.

Deelnemers aan de reguliere MAF waarderen de MAF training met een 8,5!

Meer weten? Stuur een mail naar info@hersenletselsupport.nl

Klik hier om meer te lezen over de Hersenbokaal 2016 van de Hersenstichting

omrop fryslan

Interview Omrop Fryslan

RTVNoord

Interview RTV Noord

Dag van de beroerte

Dag van de beroerte

maxresdefault

Overhandiging 1e werkboek Met MAF meer mens aan Margôt Ros

Interview namens Hersenstichting over gezonde hersenen

Interview namens Hersenstichting over gezonde hersenen

Stichting HersenletselSupport is op zoek naar een vrijwilliger; PR en (online) communicatietalent

Stichting HersenletselSupport is op zoek naar een vrijwilliger; PR en (online) communicatietalent